Zavařené maso ve vlastní šťávě.
Jednoduché a skvělé!!!
Recept:
1 kg plecka nakrájeného na kostky, 15g soli, lžíce kmínu - vše spolu pořádně promíchat. Maso pak napěchovat do sklenic, přidat jednu polévkovou lžíci vody, zavíčkovat a zavařovat po dobu dvou hodin. Pro větší jistotu trvanlivosti druhý den vařit ještě jednu hodinu.
Maso je chuťově skvělé, sádla je málo, když tuk při krájení masa na kostky odstraňujete.
....a samozřejmě masíčku nechybí ten vynikající rosol, kvůli kterému to maso vlastně zavařuji. :-)
Dobrou chuť všem.
Ivana
Vidím dobře, že nemáte žádné speciální víčka- masové?????? Z té dávky masa jsou ty 4 skleničky?Děkuji...H.
OdpovědětVymazatAno, víčka jsou obyčejné šroubovací. Z dávky 1kg masa vyšlo 5 meších skleniček. Ivana :-)
Vymazatděkuji
VymazatIvanko, tak tohle jsem už roky nedělala. Ale souhlasím, na dobrý chleba... vynikající!
OdpovědětVymazatMěj krásné dny, Helena
Helenko, přesně tak, na dobrý chleba. A s trochou cibulky a pepřem - báječné :-)
VymazatNedelam, ale dala bych si:-). M.
OdpovědětVymazatRozumím....Když udělám, brzy zmiznou :-)
VymazatIvanko, ty jsi mi připomněla moje dětství. Tohle jsem milovala. Už dlouho si říkám, že to zkusím. Díky za inspiraci, to musím zkusit. Hezký večer.
OdpovědětVymazatMarti, vyzkoušej určitě! Je to opravdu jednoduché :-) A´t se vydaří :-), Ivana
VymazatJuuu, ty jsi šikovná, Ivanko!!!
OdpovědětVymazatIvi, děkuji za inspiraci, tohle musím vyzkoušet, manžel zavařené maso miluje. K.
OdpovědětVymazatIvo- mňam!!
OdpovědětVymazatJá jsem se před lety také vrátila k zavařování masa..
Chyběl mi právě občas ten rosol- ta chuť.
(a hlavně!! vím, co jím..)
Tak jsem zkoukla recept, zda to děláme stejně :o)
Když je málo času- použiju i do rizota a tak..
A moc se mi líbilo, jak tvoříte v kroužku, to je prima.
měj se hezky
Jarka