úterý 31. července 2018

Zavařená jablka

Na pečení koláčů na pozdější období...
Letos poprvé zkusila jablka zavařit. Metodou "co nejsnadněji" :-) .
Jablka zbavíme jadřinců, neloupeme, nakrájíme na měsíčky a spolu se lžící cukru, špetkou soli, špetkou muškátového oříšku a půl lžičky skořice v míse promícháme a napěchujeme do sklenic. 
Zavařujeme cca 20 minut na mírném ohni.




4 komentáře:

  1. Další skvělá vychytávka, Ivanko!! Díky za inspiraci!

    OdpovědětVymazat
  2. Železné zásoby...paráda:-)
    Já teď v kuchyni raději vůbec nejsem :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tyhle jablka (a taky strouhaná ve vlastní šťávě) dostávám od mamky a jsem za ně opravdu moc ráda.
    Koláč je pak raz dva!
    Ivanko, měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Ivanko, prima rada, díky. A vodou - šťávou nepodléváš? Jsou pak jablíčka ve sklenici celá ponořená? Nebo ne a je to tak v pořádku?
    Díky moc. Pěkný den ti přeji, Petra

    OdpovědětVymazat