pátek 13. července 2018

Obrácený jablečný koláč

Krásně voní při pečení, skvělé chutná a na talíři na stole vypadá velmi zajímavě. Jedinou nevýhodou je, že je rychle pryč :-)
Recept:
Spodní vrstva (nádivka):
3 středně velká oloupaná jablka nakrájená na měsíčky
2 lžíce cukru
4 lžíce rozpuštěného másla
citron, skořice, muškátový oříšek

Vrchní vrstva (těsto):
2 vejce
čtvrt hrnku mléka
1 lžíce rozpuštěného másla
1 hrnek hl. mouky
čtvrt hrnku cukru
špetka soli
1 lžička prášku do pečiva

Postup:
Formu o průměru 20 - 24 cm důkladně vymazat máslem, pěkně uložit jabl. plátky (po otočení půjdou vidět) a přidat ostatní ingredience z nádivky.
Dále ušlehat vejce, vmíchat rozpuštěné máslo, mléko a nalít do směsi sypkých surovin, které jsme si připravili do mísy. Vše promíchat a těsto vlít do koláčové formy na jablka.
Péct na 180°C asi 30 - 40 minut.
Upečený koláč ve formě přikrýt talířem a překlopit. 






12 komentářů:

  1. Marcela - Nordic Passion13. července 2018 11:23

    Mňam, že bych dala pro zmenu kolac prevraceny? Proč ne ��. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. .. a nejen pro změnu je skvělý, hezké dny Marci :-)

      Vymazat
  2. také dělám a je to mňamoza. A se švestkami rovněž.... zdravím z Jizerek. Olina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olinko, se švestkami? ..ta kto určitě taky vyzkouším :-) Měj se krásně, I.

      Vymazat
  3. Jééé to vypadá moc krásně. To určitě zkusím!
    Hezký víkend!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Super, začínají nám padat jablka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...tak to je ten nejlepší čas Pavle! :-)

      Vymazat
  5. Zajímavý koláč, musí určitě chutnat báječně.
    Hezky den, Petra

    OdpovědětVymazat
  6. Ivanko, díky za připomenutí, obrácené francouzské koláče jsem jeden čas dost pekla, teď už dlouho ne.
    Měj krásnou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásnou i neděli i tobě Helenko :-) :-) :-)

      Vymazat