středa 19. dubna 2017

Strom, který miluji

Při pohledu z okna se mi nabízí spousta zajímavých míst - např. k sousedům do zahrady, k jiným sousedům do okna a k úplně jiným sousedům zas na jejich velkoplošnou bio kompostovou skládku. Ale jedno místo je pro mě skoro magické: starý vzrostlý strom s nádhernou korunou. Bude mi velmi líto, až jednou bude muset jít k zemi. 
Fotím ho často a ráda, fotek tohoto stromu mám desítky - při svítání, při západu slunce, na jaře, v létě, na podzim, v zimě. 
Fotek je spousta, ale každá je úplně jiná a pro mě krásná. 
Na ukázku jen pár z nich.









22 komentářů:

  1. Uplne Ti rozumim, Ivanko, mam podobny strom u rodicu, vlastne dva, stoji za sebou a pri pohledu z dalky vypadaji jako jeden, jsou osamocene na poli - kastany, dominanta, nadherna, kazde rocni obdobi jina, takze chapu:-). M.

    OdpovědětVymazat
  2. To je krásný strom. Těch máme v naší republice mnoho. Stará lípa v obci Lipka u Horního Bradla získala 3. místo v soutěži Evropský strom roku 2017. Posílám pozdrav podhůří Železných hor.Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. MAruško, ty jsi informovaná :-) To je dobře, že v Česku máme takové skvosty. :-) Měj se fajn, I.

      Vymazat
  3. Sousedi porazili nádherně vzrostlý smrk. Bylo mi to neskutečně líto, taková majestátní dominanta naší ulice. Tak místo stromu koukáme na garáž :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. CHápu tě. Bohužel ne všichni lidé mají stejné hodnoty. Možná to garáž mohl postavit i jinde a strom mohl zůstat. Ale je to o tom, že každý má priority jinde (bohužel) Martˇo, měj se krásně :-) I.

      Vymazat
  4. Je krásný. Měla jsem z okna výhled na dvě břízy, jejichž koruna tvořila pomyslné srdce. Bohužel obě letos pokáceli. Už jako dítě jsem velmi silně prožívala kácení stromů v okolí. I nyní je to pro mě těžké, rozloučit se s tak úžasnými bytostmi. Spolu s břízami zmizelo i hejno ptáků a celá atmosféra v okolí je najednou jiná.
    Hodně síly a zdraví tvému stromu Ivi.
    Zuzka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jééé Zuzko, to jsem ráda, že už vím tvé jméno :-)
      To je přesně ono, jak to píšeš. Zmizí strom, zmizí ptáci, vlahý vzduch, vůně, šumění listů při větříku atd. Zmizí velká energie, kterou stromy mají. Těch bříz je mi líto i za tebe :-)

      Vymazat
  5. Stromy dávají krajině určitý ráz. A jak už je tady psáno je mnoho takových stromů - solitérů po naší zemičce. Hezké fotečky, zvláště ta poslední.
    Hankaz Podkrkonoší

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, děkuji. Ještě, že tady v Česku ty stromy máme. Jinak by ten vzduch byl dost špatný. Měj se krásně Hani :-)

      Vymazat
  6. Stromy miluju. Tvoje fotky jsou Ivo nádherné, ovšem ty červánkové mají neskutečné kouzlo.
    Pěkný den
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné. Rozumím ti, že tě tenhle pohled láká a těší nejvíce. V mém bývalém domově byla takových stromů spousta a při každém pohledu z okna jsem nějaký viděla. Jak ale postupovaly roky, vesnice se rozrůstala a původní majitele nahrazovali jejich potomci, nebo úplně noví lidé, a stromů začalo ubývat. Bohužel i na naší zahradě. V mém novém domově nemáme na zahradě ani jeden vzrostlý strom a hrozně mi to chybí.
    Snad tenhle "tvůj" ještě dlouho vydrží a zase nám ukážeš další krásné fotografie a snad je ten trend kácení už pryč.
    Měj se fajn! Zdraví Tě

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! Stromů ubývá, to je fakt, Ale vysazují se i nové. to ale zas potrvá, než vyrostou. Já to mám stejně jako ty, na zahradě taky žádný vzrostlý strom nemám, taky mi to chybí, tak koukám aspoň na ten sousedův :-) Měj se krásně, I.

      Vymazat
  8. Ivanko, také mám své oblíbené stromy ( na chalupě )na které bych se dokázala dívat celý den.
    Tvé fotky jsou nádherné.
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Jani, přeji krásný pátek a víkend. I.

      Vymazat
  9. Tak tomu rozumím, je krásný!
    Ivanko, měj hezký večer. Helena

    OdpovědětVymazat
  10. Moc hezký výhled máte. Strom je opravdu nádherný, stejně jako fotky s ním.
    Přeji krásný večer.

    OdpovědětVymazat
  11. Ivanko, také miluju stromy. Moc krásné fotky. Hezké dny.

    OdpovědětVymazat