úterý 11. dubna 2017

Panenská příroda za humny

Pohled na kousek panenské přírody se mi naskytne, když navštívím nedaleký starý vypuštěný rybník. Nikdy jsem tam nikoho nepotkala, stezky jsou zarostlé, takže tam asi nikdo neprochází, dřevo popadané a nikdo jej nebere. 
Je to tam oáza klidu a pastva pro oči.
 Slyšet je jen zpěv ptactva linoucí se z větví starých stromů, které jsou kolem rybníku, sem tam zaťuká datel a u můstku je nejkrásněji - tam totiž ještě navíc šumí potůček.
A toto místo je asi 5 minut chůze od kraje sídliště.
...přesto je nenavštěvované.
Kam dnes dnešní děti vlastně chodí? 










12 komentářů:

  1. Ivanko zdá se mi , že takových míst už je poskrovnu. Kam dnešní dětí chodí? Nevím, ale na ulicích, kde si děti dříve hrály je už nepotkávám. Krásné fotky a ten šneček s fialkami je kouzelný.
    Přeji ti krásné Velikonoce. Iva

    OdpovědětVymazat
  2. Stejnou otázku si Ivanko kladu již několik let. Když byli naši kluci malí, neustále lítali po venku, čutali do balónu, lezli po stromech, padali do potoka, měli partu v ulici. Dnes o děti venku skoro člověk nezavadí. Jsou tak líní nebo se rodiče o ně tolik bojí?
    Tvé toulání je moc hezké. Také máme nedaleko vyschlý rybník, musím se tam zajít podívat jak to tam dnes vůbec vypadá.
    Měj hezké svátky.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  3. Zrovna nedávno jsem si vzpomněla, jak jsme byli pořád venku a hrály jsme si tam (byly jsme samé holky :-)) a kluci taky chodili ven před dům, ale jestli Bertík bude, to nevím. Moc hezké místo Ivi, krásné svátky, D.

    OdpovědětVymazat
  4. Jéé, Ivanko, též jsem měla v plánu to tam nafotit, tu lávku a stromy... no jsi rychlejší!!Díky za pěkné záběry!

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné místo, taková malá oáza klidu. Nechápu, kam ty lidi dneska chodí. Místo do přírody, jdou na celý den do obchodního centra. Děti dají do hlídacího koutku... a mají klid. Strašné.
    A přitom venku je tak krásně.
    Pěknou škaredou středu.

    OdpovědětVymazat
  6. Krásna nedotknutá príroda, naozaj 5 minút od sídliska ? Nechce sa človeku veriť. Hold dnes počítače, telka, obchoďáky. Manžel dakedy dávno robil raftové tábory na Dunajci pre deti. Furt ich musel vyháňať od telky, hľadali kde sú počítače, normálne niektoré mali absťák. Celý deň ich museli do niečoho naháňať a pokiaľ sa im nikto nevenoval tak sa nudili. Ja na to mám len jednu odpoveď, je 21 storočie.
    Krásne sviatky prajem. Zita

    OdpovědětVymazat
  7. Nádhera! Bez takových míst nemůžu být!
    Ivanko, měj se hezky. Helena

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá to na fajn místečko, kde si může člověk trochu pročistit hlavu... :)
    Dnešní děti v přírodě moc nelítají, raději sedí u počítače. :-( I když samozřejmě ne všechny, nechci je zas házet do jednoho pytle.... :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Paráda :-)
    Krásné svátky...

    OdpovědětVymazat
  10. Připojuji se k tom, že dnešní děti tzv. nelítají venku. Ke své škodě. Vím, že doba je jiná, ale krása přírody tady stále.
    Hezké fotečky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vypadlo mi malé slovíčko - krása přírody tady stále je :-).

      Vymazat