pondělí 27. srpna 2018

Domácí rajský protlak

... pro mě je to spíše takový polotovar na ♥rajskou polévku♥.
Ale hlavně je to snadné na výrobu a dělá se to skoro samo :-)
Recept:
1 - 1,5 kg zralých rajčat
30 g cukru
20 g soli
Rajčata nakrájet a povařit s malou troškou vody po dobu asi 20 minut při nízké teplotě. Pak přepasírovat, přidat sůl a cukr a je-li protlak příliš řídký, pak nějaký čas vařit do požadovaného zhoustnutí. 
Hotové plnit do vyhřátých skleniček a sterilizovat asi 20 minut.
Možno okořenit hřebíčkem, skořicí, čili, apod.
♥♥♥

9 komentářů:

  1. Není nad domácí pochoutku :))))

    OdpovědětVymazat
  2. Prima klasický základ z rajčátek. Taky děláme. Domácí jsou domácí :)
    Měj se báječně, Petra

    OdpovědětVymazat
  3. Robám úplne rovnako ... klasika je klasika ... Domáci pretlak je najlepší, vieš, že tú krásnu farbu má z tvojich rajčín a nie z pridaného farbiva ... Prajem krásne dni ... L.

    OdpovědětVymazat
  4. Bezvadny polotovar, verim, ze ta rajska je pak skutecne rajska:-). Hezky den, Ivanko. M.

    OdpovědětVymazat
  5. Kdybych měla vlastní rajčata, tak budu taky vařit. nemám, co dostaneme - sníme!!!
    Ivanko, budeš mít exkluzivní rajské!
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  6. Také dělávám, rajčat letos máme bohatě. To se budeme v zimě mít, že Ivanko :o)).
    Ála

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá moc pěkně. Já ale vlastní rajčata nemám, takže pro mne je to jen pokochání hezkou fotkou. Ale věřím, že bude chutnat.

    OdpovědětVymazat
  8. Nádherná barva! Já jsem kuchtila kečup provensálský podle Kuchařky ze Svatojánu. Ale rajčat je dostatek, tak možná dojde i na protlak.
    Měj se krásně tvořivě Ivi!
    Zuzka

    OdpovědětVymazat