pátek 16. února 2018

Preventivní polévka

V tomto období chřipek i jiných viróz bych ráda doporučila tuto preventivní i "uzdravující" polévku.  Polévka je připravená z cibule, česneku a zázvoru, je zjemněná mlékem a zahuštěná bramborem a chutná opravdu moc dobře.
Postup:
Do menšího hrnce s vodou dáme vařit 1 větší cibuli (nasekanou na kostičky), 1 větší brambor (nakrájen na kostky), 2 centimetrové plátky očištěného zázvoru. Posolíme, opepříme a vaříme až do změknutí brambor. Vyjmeme plátky zázvoru a zbytek polévky rozmixujeme. Přidáme prolisovaný česnek (už nevaříme) a dolijeme mlékem dle libosti.

cibule - antibiotikum, pomáhá při zahlenění¨
česnek - antibakteriální a protiplísňový účinek
zázvor -  zahřívací účinek, zlepšuje trávení, prevence proti chřipce







8 komentářů:

  1. Ivanko, to je bezva tip, myslim, ze by mi mohla chutnat. Mej se. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Samé správné ingredience, chřipka nemá šanci :o).
    Hezké víkendové dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  3. Ivanko, takové polévky mám ráda. Hezký víkend.Iva

    OdpovědětVymazat
  4. Ivanko, ta musí být výborná! Hned jak si pořídím nový tyčový mixér, vyzkouším!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Takovéto polévky miluji - rychlé, dobré, zdravé. ;-) Díky za tip. D. :-)

    OdpovědětVymazat