pátek 16. února 2018

Preventivní polévka

V tomto období chřipek i jiných viróz bych ráda doporučila tuto preventivní i "uzdravující" polévku.  Polévka je připravená z cibule, česneku a zázvoru, je zjemněná mlékem a zahuštěná bramborem a chutná opravdu moc dobře.
Postup:
Do menšího hrnce s vodou dáme vařit 1 větší cibuli (nasekanou na kostičky), 1 větší brambor (nakrájen na kostky), 2 centimetrové plátky očištěného zázvoru. Posolíme, opepříme a vaříme až do změknutí brambor. Vyjmeme plátky zázvoru a zbytek polévky rozmixujeme. Přidáme prolisovaný česnek (už nevaříme) a dolijeme mlékem dle libosti.

cibule - antibiotikum, pomáhá při zahlenění¨
česnek - antibakteriální a protiplísňový účinek
zázvor -  zahřívací účinek, zlepšuje trávení, prevence proti chřipce







8 komentářů:

  1. Ivanko, to je bezva tip, myslim, ze by mi mohla chutnat. Mej se. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Samé správné ingredience, chřipka nemá šanci :o).
    Hezké víkendové dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  3. Ivanko, takové polévky mám ráda. Hezký víkend.Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivi, tak určitě vyzkoušej :-) Ivana

      Vymazat
  4. Ivanko, ta musí být výborná! Hned jak si pořídím nový tyčový mixér, vyzkouším!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Takovéto polévky miluji - rychlé, dobré, zdravé. ;-) Díky za tip. D. :-)

    OdpovědětVymazat