úterý 5. května 2020

Brynza ve dvou podobách

 To je tak, když dostanete 2 kila domácí brynzy.
Podělíte se, ale pořád je ji docela dost, obzvlášť když víte, že se během tří dnů zkazí.
Takže polévka a tyčinky.
Brynzová polévka chutná jako zelňačka bez zelí :-)
Kostičky brambor orestovat na cibulce, přidat sladkou mletou papriku, sůl a kmín, podlít vodou a podusit. Na závěr do polévky rozdrobit brynzu, důkladně promíchat.

Tyčinky jsou skvělou pochutinou k vínu, pivu nebo k čerstvému salátu:
Recept:
125 g másla, 125 g brynzy, 1 hrnek hladké mouky, lžička prášku do pečiva, sůl.
Zpracovat těsto, rozválet, nakrájet na 10-20 cm dlouhé proužky, potřít rozšlehaným vajíčkem a péct na 190°C dorůžova.
Krásně voní, jsou křehké, v puse se rozpadají.
Dobrou chuť.
Ivana



5 komentářů:

  1. Ivanko, brynzu mám moc ráda a ty tyčinky bych si určitě dala. Měj pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
  2. Páni, Ivanko! Dala bych si obojí! Mňam!
    Měj hezké dny, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Ivano, na polévku mne nikdo moc nenaláká, ale ty tyčinky, ty bych si dala hned. Díky za recept.

    OdpovědětVymazat
  4. Bryndzové hody u vás)))))
    Dala bych si)))
    Přeji hezký víkend. Eva

    OdpovědětVymazat
  5. Ivi, a tá polievka bryndzová nemá bielu farbu? Toto určite skúsim. A tie tyčinky tiež. Máme veľmi radi bryndzu. Díky za tip!

    OdpovědětVymazat