neděle 18. října 2015

Jablečná buchta bez cukru

Pokud nemáte vyloženě kyselá jablka, nemusíte tuto buchtu vůbec při pečení sladit. Docukrovat ji při servírování můžete koneckonců vždy.
Suroviny:
600 g jablek (nakrájených na kostičky)
110 g hladké mouky
70 g rozpuštěného másla
1 vejce
1 plná lžička prášku do pečiva
Postup:
Do vyšlehaného vejce vsypeme mouku s práškem do pečiva, chvíli šleháme, pak přilijeme rozpuštěné máslo a vyšleháme. Do těsta nakonec vmícháme nakrájená jablka i se šťávou, kterou jablka pustila.
Vše dáme do kulaté dortové formy a pečeme na 170°C asi 40 minut.
Zdobíme šlehačkou, strouhanými mandlemi a čoko polevou nebo čoko posypem.
Chutná výborně ihned horká, ale i vychlazená třeba na druhý den.
dobrou chuť.
Ivana





13 komentářů:

  1. Diky za potřebný recept:-))) Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo, buchta je fajn, Ivana

      Vymazat
  2. Vypadá krásně a miluju jednoduchou a rychlou přípravu. M.

    OdpovědětVymazat
  3. Ivo, moc díky za recept. Jsem diabetik a sbírám si recepty na pečení bez cukru. Posílám pozdrav. Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Při sladkých jablíčkách ta absence cukru není moc poznat a jsi- li diabetik, tak jsi asi na nesladké zvyklá, takže to asi fakt nepoznáš. Měj se krásně Ivana

      Vymazat
  4. Já padám,Ivanko!!:-D Ty jsi nepřekonatelná! Opět takový skvělý recept!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale Elli, není to žádná nepřekonatelnost, ale za zkoušku fakt stojí :-) ivana

      Vymazat
  5. Ivanko, děkuji za návštěvu na mém blogu. Ty tady máš spoustu zajímavých věcí - líbí se mi to mléko, to musím vyzkoušet a mátový olej jsem letos nějak nestihla, ale máta na zahradě se má pořád celkem k světu.
    Hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heli, to máš pravdu, máta pořád roste , mi i kvete, i když je už celkem nečas. Mléko - kokosové - fakt zkus. Ivana

      Vymazat
  6. Ivanko, další skvělý recept! Je to zdravá alternativa k jablečnému štrůdlu:-) Hezký den! Petra z hájenky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ANo , když je člověk štrůdlu přejeden, tak se to hodí :-)

      Vymazat
  7. Ivanko,
    ačkoli je už pokročilá doba, jeden, dva, tři kousky bych si hned dala. Kdo by to počítal :o)
    Určitě zkusím. Děkuji za tip.
    Katka

    OdpovědětVymazat