pondělí 24. ledna 2022

Domácí bonboniéra

 Chcete-li být originální, vyzkoušejte připravit vlastní domácí bonboniéru.









Co budete potřebovat:

Základ: dětské piškoty, popř. i nějaké máslové sušenky, změklé máslo, kandované ovoce, rozinky, brusinky, trochu rumu, bílou a tmavou čokoládu na polevu.

Doplnění: kakao, mleté vlašské ořechy, mleté mandle, mleté chia semínka, kokos,...

Postup: Den předem si připravíme kandované ovoce a rozinky - nakrájíme na co nejmenší kousky a přelijeme trochou rumu. Necháme do druhého dne, aby rum vsákl. Druhý den pak namleté dětské piškoty a nasáklé kandované ovoce a rozinky smícháme s máslem až vznikne těsto, z něhož lze vytvářet tvary.

Pokud chceme, aby bonboniéra měla více druhů, tak těsto rozdělíme na několik dílů a do každého dílu přimícháme ingredienci dle libosti (kakao, kokos, mleté ořechy, semínka, punč nebo i whisky).

Z těsta pak vytváříme krychle, kvádry, koule, srdíčka. Vše namočíme do kakaové polevy a dle fantazie nazdobíme.

S takovým osobitým dárkem určitě nezklamete.  

Ivana



7 komentářů:

  1. Nádherný originální nápad.

    OdpovědětVymazat
  2. Ivanko, vypadá skvěle! Občas taky ráda dávám domácí bonbonky, jen na to jdu trochu jinak. Ráda vyzkouším ty tvé, jen asi nějak nahradím piškoty. Jejich kvalita je v poslední době opravdu špatná.
    Přeji příjemný den. Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Super nápad ! Vypadá to dobře a určitě zrovna tak chutná.
    Hezký den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá nádherně. Bohunka

    OdpovědětVymazat
  5. No, Ivanko, tebe nikdo nepřekoná!! Další z tvých super originálních nápadů!

    OdpovědětVymazat
  6. Ivanko, originální nápad. Vypadá to skvostně. Měj pohodové dny.

    OdpovědětVymazat