středa 14. srpna 2019

Zapékaná červená řepa

Skvělý a jednoduchý recept s červenou řepou.
Postup:
Řepu oloupeme, nakrájíme na kolečka (tloušťka max. 1 cm), uložíme do pečící mísy a potřeme marinádou. Můžeme vrstvit do několika pater, každé patro vždy potřeme marinádou.
Marináda: Smícháme olej, sůl, pepř, prolisovaný česnek.
Pečeme v pečící míse s poklopem, aby se řepa moc nevysušila.
Doba pečení je asi 1,5 - 2 hodny při teplotě 220°C. 
Je to výborné a lehké jídlo, určitě vyzkoušejte.
Dobrou chuť.
Ivana

8 komentářů:

  1. Pečenou řepu mám moc ráda. Dobře, žes mi jí připomněla...

    OdpovědětSmazat
  2. Zajímavá mňamka. Ráda vyzkouším , řepu mám taky moc ráda. Eva

    OdpovědětSmazat
  3. Ivanko, řepu mám ráda, teď jí většinou jen marinuji a jíme bez tepelné úpravy. Zaujal mě ten čas, peče se docela dlouho, že...
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětSmazat
  4. Mňam, pečená řepa. Musím si ji zase někdy udělat, děkuji za připomenutí. Mám ráda i řepové karbanátky...

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Katko, řepové karbanátky přímo miluju♥. Měj se krásně, I.

      Smazat
  5. Červená řepa se mi letos urodila, pěstovala jsem ji poprvé. Na pečenou se zrovna chystám, ten čas pečení je docela dlouhý?
    Ála

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Ano, peče se to fakt dlouho. Jinak je řepa tvrdá, vyplatí se počkat si :-)

      Smazat