pondělí 8. srpna 2016

Ostružinové "tiramisu"

Lehký letní dezert z lesních ostružin. 
Výroba dezertu je stejná jako u klasického tiramisu, ale místo kávy na polití cukrářských piškotů, používám ostružinovou dřeň. 
Výroba ostružinové dřeně: Ostružiny s troškou vody rozmixuji tyčovým mixerem, pak přes hrubší cedník přecedím zrníčka a hotovo. Dřeň  nesladím, protože cukrářské piškoty jsou sladké dost.
Nechám ztuhnout asi 12 hodin v chladničce.
Pro dospělé doporučuji do dřeně přidat trochu rumu :-)
Dobrou chuť 
Ivana



7 komentářů:

  1. Ivano, díky za recept. Na zahradě dozrávají ostružiny, tak určitě vyzkouším. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. MAruško vyzkoušej, ať ti chutná :-) Ivana

      Vymazat
  2. Nadherne mlsani, jen u nas zadne ostruziny siroko daleko:-(. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci, tak to je škoda, náš les je jich plný. Ale zas u nás v lese žádná borůvka :-( Měj se pěkně Ivana

      Vymazat
  3. Ivo, to vypadá úžasně, povznášející kombinace :))) Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi děkuji, a je to přitom tak jednoduché :-) Měj se fajn, I.

      Vymazat
  4. Ivanko, to musí být velká dobrota, velmi elegantní dezert.
    Posílám pozdravy a přidávám novou adresu mého blogu.
    Pa, Helena
    https://sincerehelena.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat