sobota 13. června 2015

Bezovo-šípkový sirup

Ještě na poslední chvíli jsem stihla nasbírat květy bezu. 
Sirup jsem udělala obvyklým způsobem, jen navíc jsem dodala plody šípku (loňské). Zvlášť v hrnci povařit šípkové plody, nejlépe nadrcené a pak přepasírovat a vlít do luhujících se bezových květů..
Sirup má temnější barvu a snad je i bohatší na vitamíny :-)

3 komentáře:

  1. Ahoj Ivanko, šikulko šikovná!!!To bude dobrota!Krásný víkend přeji! Elli

    OdpovědětVymazat
  2. Sirup dělávala moje babička, ale já si na to netroufám.
    Horký víkend přeji. Eva

    OdpovědětVymazat
  3. Až se zima zeptá, bude koukat na pilnou hospodyňku:-)

    OdpovědětVymazat